Audiatur – Festival for ny poesi 2014Audiatur – Festival for Contemporary Poetry 2014

Norsk // English

Poesi er stemmens singulære vibrasjon. Denne vibrasjonen kan skape resonanser, og resonanser kan produsere felles rom.

– Franco «Bifo» Berardi, Opprøret. Om poesi og finans

 

Til årets utgave av Audiatur har vi invitert tolv verk: diktsamlinger av Julie Sten-Knudsen, Fredrik Nyberg, Uljana Wolf, Sean Bonney, Lisa Robertson, Jean-Marie Gleize og Jena Osman; forlaget Chateaux; en roman av Tomas Espedal; en bok som dokumenterer Cecilia Vicunas performancer gjennom tjue år; en installasjon av Jason Dodge, og en bok om poesi som aktivistisk strategi av Franco «Bifo» Berardi.

Når vi inviterer tolv verk og ikke tolv poeter er det for å skyve poesifestivalenes oppmerksomhetsmodus over fra poeten og til poesien. Og når vi også inviterer billedkunstnere og aktivister er det for å la oppmerksomheten om poesien ikke bare gjelde boksiden og den verbale fremføringen, men også det fysiske, institusjonelle og politiske rommet poesien manifesterer seg i.

Vi har villet lage en sterkere sammenheng enn tidligere mellom de ulike opplesningene under festivalen og la dem spille seg ut mot hverandre i forskjellige konstellasjoner. Teorien er at tekstene vil kunne belyse hverandre minst like godt som et foredrag eller en panelsamtale. Samtidig appellerer vi til publikum som deltakere. Om vi lykkes vil festivalen arte seg som en tre dager lang kollektiv samtale med utgangspunkt i de fremførte verkene. Programmet er lagt opp som opplesninger med påfølgende samtaler der alle oppfordres til å delta. I dette ligger det også en naiv, men grunnleggende politisk gest: å bruke poesifestivalen til å skape et midlertidig fellesskap de tre dagene den varer.

For at dette skal lykkes er du som publikummer helt avgjørende, både som deltakende tilhører og samtalepartner.

Festivalkatalogen består i år av til sammen tolv samtalebøker hvor en leser diskuterer et av de inviterte verkene, poesien og sammenhengen verket springer ut av med den som har laget det. Dessuten gir vi ut Opprøret. Om poesi og finans av Franco «Bifo» Berardi i norsk oversettelse.Velkommen til Bergen Kunsthall 3.-5. april.

Paal Bjelke Andersen, Carina Elisabeth Beddari, Karl Larsson, Thomas Lundbo, Cathrine Strøm og Martin Sørhaug

Audiatur – Festival for ny poesi 2014 er den sjette Audiatur-festivalen, og den finner sted på Bergen Kunsthall 3.–5. april.

9. november i fjor arrangerte Audiatur et forberedende seminar.

Seminaret og festivalen kurateres av Karl Larsson og Paal Bjelke Andersen.

Audiaturs arbeidsgruppe består av Paal Bjelke Andersen, Carina E. Beddari, Karl Larsson, Thomas Lundbo, Cathrine Strøm og Martin Sørhaug.

Kontakt: kontakt@audiatur.no

Festivalen er støttet av Bergen Kommune, Fritt Ord, Grand Hotell Terminus, Gyldendal Dansk Forlag, Gyldendal Norsk Forlag, Hanne på Høyden, Hordaland Fylkeskommune, Norsk Kulturråd og U.S. Embassy Oslo.

Billetter:

Festivalpass: 400,- (inkluderer festivalpublikasjoner)

Dagspass: 200,- (inkluderer festivalpublikasjoner)

Studenter: 50% rabatt.