Audiatur – Sabotasjeseminar

Norsk // English

Sabotasjeseminar (Sabot film 1-12 #audiaturforlag) strømmes på Facebook søndag 20. desember kl. 15.00. Med bidrag av:

Jonas Bals: Malersvenn og historiker, jobber som rådgiver i norske LO og skriver jevnlig som spaltist og kritiker i Klassekampen. Filmet i Oslo nov. 2020

Sohini Basak: Poet. Filmet i Barrakpore, nov. 2020

Ida Börjel: Poet. Filmet i Malmö, nov. 2020

Joshua Clover: Forfatter og professor. Filmet i Oakland, nov. 2020

Amy De’Ath: Poet og kritiker. Filmet in London, des. 2020

Escuela NOX: En gruppe oversettere som arbeider med The Sabotage Manuals 5.0. Filmet i Mexico og London, des. 2020 

Steven J Fowler: Poet og kunstner. Filmet in London, nov. 2020

Maja Darkest Karlsson: Musiker og lyd designer. Filmet i Malmö, des. 2020

Morten Langeland: Morten Christian og Signe. Filmet i Oslo. des 2020

Samira Negrouche: Poet og oversetter. Filmet i Alger, nov. 2020

Mikkel Bolt Rasmussen: Kunsthistoriker og politisk teoretiker. Filmet i København, nov. 2020

Galina Rymbu: Poet og oversetter. Filmet i Lviv, dec. 2020

Audiatur har nylig utgitt Ida Börjels Miximum Ca Canny Sabotasjemanualene: you cutta da pay, we cutta da shob for fjerde gang, denne gangen på norsk. Første gang var i 2013, på svensk i Norge. Nå har den mutert. Audiatur skyter seg gladelig i foten. Boka har også kommet på dansk og engelsk i mellomtida. Du har kanskje aldri hørt om Ida Börjel? Du trenger absolutt ikke skamme deg for det. Ikke det minste. Langt i fra. Tvert i mot. Bare kjør på.

Selvfølgelig kan ikke Sabotasjemanualene være samme bok, alle vet at dobbelpublisering åpner opp en portal til dødriket. Ida Börjel har nemlig invitert en drøss med andre kunstnere og poeter, men ikke for å forskjønne eller underbygge bokens budskap. De har blitt invitert til å ødelegge! Så på ca. annenhver side så blir boken sabotert av en eller annen prisbelønnet og stipendiert trickster fra de globale jaktmarkene. Designerteamet Eller med A har hatt hendene fulle.

Menneskelig aktivitet lyder visse nytteprinsipper. Bare idioter graver et hull om de ikke tenker å gjemme noe i det. Ingen graver i søppelkasser bare for gøy. Ingen snakker lenger, om de ikke har noe ordentlig å si. Det er viktig at vi tar situasjonen på alvor. Alle ser ut til å ha forstått det, bortsett fra Ida Börjel.

Sabotasjemanualene handler om å kaste skoene sine i trykkpressen, pisse i brønnen, tette doen, punktere biler, sage over greina man sitter på, misforstå beskjeder, legge stor vekt på alt som kommer til å gå over av seg selv, hoste på dørhåndtaket selv om man føler seg syk eller rett og slett snu seg i graven – altså å føkke opp alt som får hjulene til å gå rundt.

Et første sabotasjeseminar ble avholdt i Publication Studios lokaler i Malmö i 2014. Nå er tiden inne for å arrangere et nytt seminar.

Seminaret arrangeres av Audiatur – Festival for ny poesi i samarbeid med Tekstallianse og er støttet av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.