Politikk Poetikk Praksis

Norsk // English

Det er bare ett Politikk Poetikk Praksis: de seriøst useriøse, ærbødig respektløse, og amoralske moralister hvis ikonoklastiske angrep på det overleverte samfunnets fromhet plasserer dem i fremste rekke blant samfunnskritikere.

Hva er årsaken til deres legendestatus? Det er deres lærdom, deres reservoar av språk, deres innsikt i de urbane sagaer, deres øre til enhver litteratur, deres kunnskap om arkeologi og raseideologi – fra avfallsdynger til frenologi. Det er at de kjenner husholdningens og arbeidsdagenes detaljer med like stor presisjon som den store abstraksjonen, det er lettheten de beveger seg rundt i historien med, fra neolittisk tid til kildekoden for den smittende statsrådens siste internasjonale videokonferanse.

De er, som det blir sagt, «Den siste gruppen som vet alt» – og dersom de ikke vet absolutt alt, kan de avlede oppmerksomheten mot det ubesvarte gapet med en tørr vittighet. Det er deres merkelige tekster – hvilken som helst av dem kunne utgjort andre bloggers karriere, fylt med trylleord som snur de aksepterte doktriner på hodet. Det er deres flerstavelsesspråk og den langsomme syrete stilen som korroderer det hellige. Det er deres munngull med mumlede meldinger bare de beste sjeler kan forstå. Det er slik de ser ut: buskete øyebryn, askegrå ansikter med uforglemmelige øyne, grove klær som henger for løst på deres hengslete kropper – et skall av taushet som de synes å ha trukket seg tilbake for godt i, og som bare den mest tålmodige strategi kan hale dem ut av.

 

Politikkpoetikkpraksis.blogspot.com

Hooshyar Ansârifar

Paal Bjelke Andersen

Ali Reza Behnâm

Paal Bjelke Andersen

Gunnar Berge

Jonas (J) Magnusson

Christophe Hanna

Gunnar Berge

Arve Kleiva

Audun Lindholm

Klimakrisen

Olga Ravn

Franck Leibovici

Gunnar Berge

Eileen Myles

Mathias Danbolt

Solmaz Naraghi

Paal Bjelke Andersen

Erlend Nødtvedt

Cathrine Strøm

Politikk Poetikk Praksis

Politikk Poetikk Praksis

Lars Mikael Raattamaa

Lyra Ekström Lindbäck

Olga Ravn

Susanne Christensen

Daniela Seel

Susanne Christensen

Mazdak Shafieian

Leif Høghaug

Lars Skinnebach

Olga Ravn

Miia ToivioMiia Toivio

Leevi Lehto

Jenny Tunedal

Julie Sten-Knudsen

Andreas Töpfer

Audun Lindholm

Aina Villanger

Ane Nydal

Miia ToivioMiia Toivio">Miia ToivioMiia Toivio

Leevi Lehto

Att bli ved I og IIAtt bli ved I and II

Fredrik Nyberg

ChateauxChateaux

Beata Berggren, Martin Högström, Peter Thörneby

Falsche FreundeFalsche Freunde

Uljana Wolf

Happiness: Poems After RimbaudHappiness: Poems After Rimbaud

Sean Bonney

Spit TempleSpit Temple

Cecilia Vicuña

Tarnac, un acte préparatoireTarnac, un acte préparatoire

Jean-Marie Gleize

-->

Audiatur Waste Land er en poesibiennale som arrangeres 12. til 15. april i Bergen. Dette er femte gang Audiatur – Festival for ny poesi avholdes, første gang var i 2003. Festivalen har i 2005, 2007 og 2009 publisert omfattende kataloger som er tilgjengelige gjennom Audiatur bokhandel.

I år tar festivalen udgangspunkt i T.S. Eliots berømte dikt «The Waste Land» (1922), et dikt som i stor grad består av sitater («a heap of broken images»), et ikonisk modernistisk dikt formet som et apokalyptisk kor av stemmer. Audiatur Waste Land er ikke en hyllestfestival til et kanonisert verk, men vi ønsker å bruke diktet som konseptuelt rammeværk, som inspiration og som «ryggrad» i programmet. I forbindelse med festivalen produseres et innholdsrikt programhefte, to oversettelser av fransk og iransk poesi og siden en festivalavis som samler dokumentation og materiale i etterkant av festivalen. Politikk Poetikk Praksis vil være tilstede under festivalen og både blogge og spontanprodusere materiale. Med deltakere fra Iran, Frankrike, Tyskland, USA, Norge, Sverige, Finland og Danmark presenterer Audiatur Waste Land fire dager med oplesninger, forelesninger, konsert, utstilling, performance, paneldebatter med mere på sentrale steder i Bergen.

I etterkant av Audiatur Waste Land holdes ytterligere to arrangementer i 2012: I Oslo 25. mai inviterer vi i samarbeid med Folkebiblioteket og Deichmanske bibliotek, avd. Grünerløkka til et møte med den fransk-amerikanske forleggeren, litteratur- og kulturteoretikeren Sylvère Lotringer kjent fra forlaget Semiotext(e) og 21. juli kommer litteraturprofessoren og avantgardespesialisten Marjorie Perloff til Bergen.

Velkommen!

Arbeidsgruppen består i 2012 av Karl Larsson, Cathrine Strøm, Martin M. Sørhaug, Simen Hagerup, Paal Bjelke Andersen, Thomas Lundbo og Susanne Christensen.