Tanken fødes i munnen: En samtale over fire dager

Samtaleboken Tanken fødes i munnen av Daniel Ginsby og Audun Lindholm utgis som et samarbeid mellom Audiatur og Prosopopeia i forbindelse med Audiatur – Forsvinningspunkt.   

Daniel Ginsby var høsten og vinteren 2023 praktikant i Vagant gjennom Tekstallianses «produsentfaglige praksisprogram». Han traff i fire omganger ansvarlig redaktør Audun Lindholm til en samtale om tidsskrifter, småforlag og litterære fellesskap. Møtene fant sted i Vagants lokaler på Tårnplass i Bergen. Underveis kom Vagant-vennene Morten Langeland og Susanne Christensen innom. Prosopopeia 3–4/2023 trykket den første av samtalene, som nå er samlet i en bok, formgitt av Andreas Töpfer.

Boken lanseres på Landmark 26. april. Ida Lødemel Tvedt og Susanne Christensen er invitert til å samtale om boken, og hva den sier om Bergens nyere litteraturhistorie.

DANIEL GINSBY, f. 2002, er student ved Universitetet i Bergen. Har publisert tekster i Prosopopeia og Vagant.

AUDUN LINDHOLM, f. 1980, er ansvarlig redaktør i Vagant. Siste bok: Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken (Cappelen Damm, 2016).

MORTEN LANGELAND, f. 1986, er forfatter. Siste bok: Til mote (Flamme Forlag, 2023).

SUSANNE CHRISTENSEN, f. 1969, er kritiker. Siste bok: Leonoras reise. Et essay (Forlaget Oktober, 2019).

Utgivelsen er støttet av Bergen kommune, Fritt Ord og Kulturrådet

Bestill boken på Audiatur bokhandel

Audiatur – Forsvinningspunkt er den tiende Audiatur-festivalen.

Årets festival tar for seg Tor Ulvens forfatterskap. Programmet vil blant annet løfte frem Ulvens betydning for samtidslitteraturen og se på hvordan litteraturen hans er blitt mottatt ute i
verden.

Arrangementer:

26. april kl. 19.00 (Landmark): Boklansering, samtale.

Oktober: Audiatur – Forsvinningspunkt

Prosjektet er et samarbeid mellom Audiatur og tidsskriftet Vagant. Arbeidsgruppen består av Audun Lindholm, Martin Sørhaug og Sigurd Tenningen.

Kontakt: kontakt@audiatur.no

Festivalen er støttet av Bergen Kommune, Fritt Ord og Kulturrådet.